Bijschrift toevoegen
Citroen kwarktaart
24 cm. Ø

Ingrediënten:

Bodem:

·         3 eieren
·         125 gram bloem
·         1 tl bakpoeder
·         75 gram suiker
·         5 gram vanillesuiker
·         +- 5 el frambozenjam
Kwarkvulling:
·         500 gram Franse kwark
·         1 onbespoten citroen
·         5 gelatineblaadjes
·         150 gram slagroom, stijfgeklopt
·         100 gram suiker
·         5 gram vanillesuiker

Bereidingswijze:
-       Verwarm de oven voor op 150°C
-       Bekleed de bodem van de springvorm (24 cm. Ø) met bakpapier
-       Splits de eieren en klop de eiwitten stijf
-       Strooi er ondertussen 75 gram suiker en 5 gram vanillesuiker bij
-       Spatel de eidooiers er 1 voor 1 voorzichtig doorheen
-       Zeef de bloem en bakpoeder over het eimengsel en spatel er voorzichtig en kort doorheen
-       Strijk het beslag gelijkmatig in de springvorm en bak de bodem in ongeveer 25 min goudbruin

-       Laat de bodem afkoelen op een rooster.
-       Snijd de bovenkant er vanaf zodat je een mooie gelijkmatige platte bodem hebt (ca. 2cm dik)
-       Leg de bodem terug in de springvorm en bestrijk met frambozenjam
-       Knip een lange strook bakpapier met een breedte van ca. 10 cm af en bekleed hiermee de binnenrand van de springvorm

-       Rasp de schil van de citroen en pers het vruchtvlees uit
-       Laat de gelatineblaadjes weken in koud water
-       Roer de kwark suiker en citroenschil door elkaar
-       Laat de gelatine op laag vuur in 4 el citroensap smelten
-       Meng dit door het kwarkmengsel
-       Klop de slagroom stijf en spatel door het kwarkmengsel tot het mooi egaal is
-       Giet het kwarkmengsel in de vorm en laat minstens 4 uur (liefst een nacht) opstijven in de koelkast


-       Decoreer met wat slagroom en vers fruit