Bananenbrood

 Het leuke aan dit recept vind ik dat je er heel gemakkelijk mee kan variëren. Ik heb inmiddels al heel wat versies geprobeerd en het lukt altijd. Heb je bijvoorbeeld geen kokosbloesemsuiker, zonnebloemolie, speltbloem of boekweitmeel in huis? Bruine basterdsuiker, roomboter en gewone bloem werkt ook prima!

Recept bananenbrood

Ingrediënten:
200 gram rijpe banaan
50 gram zonnebloemolie
75 gram kokosbloesemsuiker
2 eieren
150 gram speltbloem
50 gram boekweitmeel
1 tl. Speculaaskruiden
1 tl. bakpoeder
evt. snufje zout
35 gram rozijnen
30 gram walnoten
25 gram pompoenpitten

extra nodig:
cakevorm met inhoud van 1,25 liter
handmixer

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Vet de bakvorm in. Gebruik eventueel bakpapier om de vorm mee te bekleden.

Prak de banaan fijn.
Voeg de olie en suiker toe en mix met de handmixer door elkaar.
Voeg de eieren toe en mix tot een gladde massa.
Meng in een andere kom de speltbloem, boekweitmeel, speculaaskruiden, zout en bakpoeder door elkaar.
Voeg het bloemmengsel toe aan het bananenmengsel en meng tot een egaal beslag.
Voeg de rozijnen, walnoten en pompoenpitten toe en spatel nog even kort door het beslag.

Giet het beslag in de bakvorm en bak in ca. 35 minuten gaar.