Paaseierkoeken


Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 150 gram suiker
  • 10 gram vanillesuiker
  • 6 gram ammoniumbicarbonaat
  • 100 gram lauwe melk
  • 200 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • Snufje zout
  • Eventueel beetje citroenrasp

  • Decoratie
  • 60 gram (pure) chocolade
  • eventueel: 1 el kokosolie
  • sprinkels, bloemetjes en haasjes van fondant, etc.


  • Instructies:
    Klop de eieren, eidooier, suikers en citroenrasp tot een luchtige massa
    Los de ammoniumbicarbonaat op in de lauwe melk en roer dit door de opgeklopte eieren
    Zeef de bloem, maizena en het zout en roer door het eimengsel
    Laat het beslag afgedekt met een theedoek ca. 8 uur rusten in de koelkast (of een nacht)
    Verwarm de oven voor op 210°C
    Leg een vel bakpapier op de bakplaat en schep met een eetlepel hoopjes beslag hierop
    Neem 1 el beslag per koek en neem genoeg tussenruimte (ze lopen flink uit)
    Bak in ca. 6 minuten licht goudbruin
    Haal de koeken direct van de plaat en laat verder afkoelen op een rooster
    Dek eventueel af met een theedoek om te voorkomen dat ze te veel uitdrogen

    Smelt 40 gram chocolade au-bain-marie tot ca. 45°C. Giet de chocolade in een platic kom en voeg de overige chocolade toe. Blijf goed roeren met een spatel tot alle chocolade gesmolten is.
    Voor een wat dunner chocoladeglazuur kan je kokosolie toevoegen: Verwam de kokosolie tot ca. 32°C en voeg dan toe aan de chocolade.
    Giet de chocolade in een spuitzak (of stevig diepvrieszakje), knip een klein puntje af en trek lijntjes over de eierkoeken. Maak af met de sprinkles, bloemetjes en overige leuke paasdecoraties.