Zuivelvrije desserts met lemoncurd en granola

6 porties
Ingrediënten:
Voor de granola:
  • 35 gram havermout
  • 25 gram gemengde noten en zaden
    (amandelen, hazelnoten, pompoenpitten, etc.)
  • 30 gram gedroogde vruchten
    (abrikozen, dadels, vijgen, kokossnippers, etc.)
  • 8 gram honing
  • 3 gram water
  • 3 gram kokosolie
  • snufje zout

  • Voor de lemoncurd:
  • 50 gram plantaardige boter (Wajang)
  • 70 gram suiker
  • 2 eieren
  • 50 ml citroensap
  • rasp van één citroen

  • 500 gram soja- of kokosyoghurt
  • eventueel nog wat vers fruit

  • Instructies:
    Verwarm de oven voor op 150ºC
    Voeg de honing, water en kokosolie samen in een pannetje en verhit tot de kokosolie goed opgelost is.
    Hak de noten grof Meng de havermout, noten en het snufje zout door elkaar. Schep hier het honing/kokosoliemengsel doorheen.
    Spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15-20 minuten goudbruin.
    Hak het gedroogde fruit grof. Voeg toe en bak nog ca. 5 minuten mee. Laat goed afkoelen.

    Maak ondertussen de lemoncurd. Laat de boter au-bain-marie smelten. Voeg zodra de boter gesmolten is de suiker, citroensap+rasp en de eieren toe. Blijf goed roeren met een garde tot de lemoncurd dikker wordt. Laat goed afkoelen en bewaar in de koelkast.

    Schep in de glaasjes of kommetjes een laagje granola, een laagje yoghurt, een laagje lemoncurd, een laagje granola en vervolgens nog wat yoghurt. Maak af met wat granola en vers fruit bovenop.