Ingrediënten:

2 eieren
1 eidooier
150 gram suiker
10 gram vanillesuiker
6 gram ammoniumbicarbonaat
100 gram lauwe melk
200 gram bloem
50 gram maizena
Snufje zout
Eventueel beetje citroenrasp

Decoratie
60 gram (pure) chocolade
eventueel: 1 el kokosolie
sprinkels, bloemetjes en haasjes van fondant, etc.

Instructies:
Klop de eieren, eidooier, suikers en citroenrasp tot een luchtige massa
Los de ammoniumbicarbonaat op in de lauwe melk en roer dit door de opgeklopte eieren
Zeef de bloem, maizena en het zout en roer door het eimengsel
Laat het beslag afgedekt met een theedoek ca. 8 uur rusten in de koelkast (of een nacht)
Verwarm de oven voor op 210°C
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en schep met een eetlepel hoopjes beslag hierop
Neem 1 el beslag per koek en neem genoeg tussenruimte (ze lopen flink uit)
Bak in ca. 6 minuten licht goudbruin
Haal de koeken direct van de plaat en laat verder afkoelen op een rooster
Dek eventueel af met een theedoek om te voorkomen dat ze te veel uitdrogen

Smelt 40 gram chocolade au-bain-marie tot ca. 45°C. Giet de chocolade in een platic kom en voeg de overige chocolade toe. Blijf goed roeren met een spatel tot alle chocolade gesmolten is.
Voor een wat dunner chocoladeglazuur kan je kokosolie toevoegen: Verwam de kokosolie tot ca. 32°C en voeg dan toe aan de chocolade.
Giet de chocolade in een spuitzak (of stevig diepvrieszakje), knip een klein puntje af en trek lijntjes over de eierkoeken. Maak af met de sprinkles, bloemetjes en overige leuke paasdecoraties.